روز ملی بهره وری، فرصتی برای ارتقای فرهنگ بهره وری در کشور

از بدو خلقت تا کنون، بشر همواره درصدد این بوده است که با توجه به محدودیت های خاص زمان و مکان خود از منابع در دسترس حداکثر استفاده را بنماید وهمواره تلاش براین بوده تا حداکثر بهره وری از منابع حاصل شود. بنابراین می توان گفت بهره وری عمری به قدمت طول تاریخ بشر دارد.

با توجه به اهمیت این واژه  در جهان برای تمامی فعالان اقتصادی برای داشتن برنامه ای صحیح و کاربردی، در کشور عزیزمان سازمان ملی بهره وری ایران در سال ( ۱۳۷۱)تاسیس گردید اما با توجه به فعالیت این سازمان در زمینه حرکت بهره وری،همچنان شاهد نامانوس بودن  مدیران و سازمان ها با این کلمه می باشیم.

شایان ذکر است با اهمیت اینکه از سال ۱۹۹۴، (۱۳۷۳شمسی) تا کنون در تقویم کشورمان ، روز اول خرداد ماه به عنوان روز ملی بهره وری نامگذاری شده است اما همچنان با برگزاری انجمنها و کنفرانس ها در این روز فرصتی برای یادگیری این واژه برای مدیران در کشور صورت نگرفته است.

با اهمیت بهره وری درپیشرفت اقتصادی کشورها و داشتن برنامه توسعه درست و سازنده برای تمامی مدیران، جشنواره ملی بهره وری، با گرامیداشت فعالان در این حوزه اقدام به یادآوری واژه پر معنای بهره وری برای تمامی فعالان در حوزه های مختلف صنعت، نموده است.

این جشنواره همه ساله در دو مرحله برگزار میگردد که در مرحله نخست با فراهم نمودن فضایی برای مقایسه شرکت ها ، امکان رقابت بین تمامی بنگاه های اقتصادی فراهم می شود. مرحله دوم نیز که در اول خرداد ماه ،همزمان با روز ملی بهره وری ، برگزار می گردد، فرصتی برای یادآوری این انگیزه مهم در توسعه اقتصادی  را فراهم میکندو  با شنیدن تجربیات موفق سازمان ها، در راستای بهبود بهره وری ، عملکردشان به شکل قابل فهم دیده و شنیده می شود تا به یاری خداوند،  با اهمیت به فرهنگ سازی این مقوله در سازمان ها اقدام به شفاف سازی و باز شدن فضا برای جدی تر فکر کردن به این موضوع نماییم.

برگزاری این  جشنواره در روز ملی بهره وری میتواند به عنوان راهنما و اهرمی ترغیب کننده برای توجه بیشتر فضای اقتصادی کشور شناسایی شود تا با گشایش  مسیری هموار در پیش روی تمامی مدیران ، به مصابه تلنگری در روح و جان سازمان ها عمل نماید تا شاید یادمان نرود که به چه میزان نیازمند این نگاه عمیق درون سازمان هایمان می باشیم.

باشد که با برگزاری آیین بزرگداشت روز ملی بهره وری و درونی کردن و تزریق این فرهنگ در تمامی سازمان ها فرصتی برای یادگیری روز افزون برای همه ما فراهم شود تا شمعی را در این تاریکی بیافروزیم.