به نام خداوند جان و خرد کزین برتر اندیشه بر نگذرد
خدای مهربان را شکرگزاریم برای همه محبت ها و لطف ها و راهنمایی های آشکار و پنهانش
خدای مهربان را شکر گزاریم که ما را برای پیمودن این راه هدایت کرد که اگر نبود راهنمایی او از زیانکاران بودیم.
با سلام و درود به شما گرامیان و عزیزان ارجمند خانم ها و آقایان
ضمن ابراز ارادت و خوش آمد گویی، و سپاس از حضور ارزشمندتان در آیین پایانی مرحله نخست چهارمین دوره جشنواره ملی بهره وری، بدین وسیله به نمایندگی از کمیته علمی گزارش کوتاهی از مجموعه فعالیت ها و دستاورد های چهارمین دوره جشنواره ملی بهره وری را به اختصار تقدیم حضور می نماید.
۱- برگزاری جلسات کمیته علمی.
با حضور شایسته مدعو ین صاحب نام عرصه بهره وری کشور در طول فرآیند دومین دوره جشنواره که از خرداد ماه سال ۱۳۸۹ آغاز شد ۶ جلسه رسمی کمیته علمی در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار گردید. در این جلسات مواردی چون
۱- عناوین، تعاریف و نحوه محاسبه شاخص های بهره وری خصوصا شاخص بهره وری کل عوامل تولید
۲- عناوین و تعداد گروه های قابل اندازه گیری
۳- نحوه انتخاب نامزدها در گروه های ۳۱ گانه
۴- شرایط انتخاب داوران و شکل اجرای فرآیند داوری
مورد بررسی و تبادل نظر کارشناسی قرار گرفته و مصوبات متعددی در زمینه های مربوطه حاصل آمد. همچنین در مواردی برای ارتقای کارکرد جشنواره و جایگاه ملی و علمی آن پیشنهادادتی مطرح گردید که برخی از آنها در دوره دوم و گروهی از آنها برای اعمال در دوره سوم مورد تصویب قرار گرفت.
حضور به موقع جمعی از صاحب نظران، تنوع دیدگاه ها ، همکاری برای دستیابی به اجماع از ویژگیهای برجسته جلسا ت کمیته علمی بود که در نوع خود کم نظیر می نمود.
در فرآیند سومین و چهارمین دوره جشنواره با در نظر گرفتن کلیه مصوبات کمیته علمی، در دبیرخانه نسبت به ورود اطلاعات ، محاسبه شاخص ها و تایین نامزدها اقدام لازم صورت پذیرفت بعلاوه به عنوان یک گام بهبود و با هدف استفاده گسترده و شایسته تر از نقطه نظرات گروه متنوع تری از کارشناسان، سامانه اطلاع رسانی اختصاصی کمیته علمی برای جمع آوری آرای اعضای کمیته راه اندازی گردید.
۲- انتخاب نامزدها برای حضور در فرآیند داوری
با راه اندازی سامانه اختصاصی کمیته علمی بدون نیاز به تشکیل جلسات متعدد و صرف زمان طولانی فرصتی فراهم شد تا گروه بزرگتری از صاحب نظران بهره وری ملی امکان اعلام نظر و بررسی محاسبات و پیشنهادات دبیرخانه را با آرامش خاطر و بهره وری بیشتر پیدا کنند.
بدین ترتیب پس از پایان دوره زمانی تعیین شده و با توجه به اعلام نظر کمیته علمی، ستاد داوری چهارمین جشنواره ملی بهره وری بر اساس جمع بندی نظرات کمیته علمی و با استناد به هدف گذاریهای برنامه های توسعه ملی نامزدها را با توجه به دو معیار بالاترین میزان رشد و بهترین وضعیت نسبت به مقادیر میانگین هرگروه در طی سالهای ۸۶-۹۰ بر اساس محاسبات سامانه ملی اندازه گیری، مشخص کرده و اطلاعات ایشان را در سامانه داوری چهارمین جشنواره ملی بهره وری در دسترس داوران قرار داد.
۳- فرآیند داوری آنلاین
با ارایه اطلاعات بصورت آن لاین به گروه های داوری از روز اول بهمن ماه سال جاری فرآیند داوری رسما آغاز شد و تا ساعت ۲۴ روز ۱۷ بهمن ادامه داشت. داوران به تدریج بر اساس زمانبندی اعلام شده توسط ستاد داوری جشنواره با ورود به سامانه مربوطه بطور رسمی آرای خود را ثبت کردند. استقبال بیش از پیش داوران در این دوره از فرآیند داوری و اظهار لطف و اعلام رضایتشان از این همراهی در نظرسنجی های آنلاین سامانه داوری شاهدی بود برای حصول اطمینان و اینکه به لطف خداوند مهربان برای فرهنگ سازی بهره وری در مسیر درستی در حرکت هستیم.
لازم به توضیح است که تعداد فراوانی از داوران این دوره پس از طی مراحل ثبت نظرات خود در سامانه در نظرسنجی طراحی شده شرکت کردند و نظرات خویش را در زمینه موضوعات مربوط به داوری و سامانه ملی اندازه گیری و تجزیه و تحلیل شاخص های مالی ، اقتصادی و بهره وری ارایه کردند که بی شک می تواند چراغ راه ما باشد در ادامه مسیر. بعلاوه برخی از دوستان هم با حضور در تالار گفتگوی سامانه داوری در مورد موضوعات مطروحه اعلام نظر فرمودند.
در این مجال بر خود لازم می دانم از همگی عزیزان به خاطر حسن اعتماد و ابراز لطفی که فرمودند صمیمانه سپاسگزاری نمایم
با پایان یافتن مهلت اعلام نظر داوران دبیرخانه پس از بررسی و شمارش آرا نسبت به معرفی نهایی برگزیدگان به کمیته راهبری در تاریخ ۱۸ بهمن ماه اقدام به عمل آورد.
۴- مصوبات جدید برای مدیریت دانش تجربیات موفق بهره وری در کشور
با پیشنهاد دبیرخانه و تصویب کمیته علمی از دوره سوم ، جشنواره در دو مرحله برگزار می گردد. در مرحله نخست که با مراسم امروز به پایان می رسد. با محاسبه و مقایسه وضعیت شاخص های بهره وری در گروه های ۳۱ گانه اقتصادی ارزیابی متکی بر اعداد و نتایج با مشارکت پر تعداد متخصصین و کارشناسان صورت می پذیرد و بر این اساس برگزیدگان شایسته دریافت لوح تقدیر معرفی می شوند. و در مرحله پسین نامزدهای هر گروه می توانند با ارایه سه عنوان از تجربیات موفق خود در زمینه مدیریت بهره وری حداکثر تا پایان فروردین ماه ۱۳۹۲ در قالب مشخصی که توسط کمیته علمی تعیین می شود، در مسابقه بهره وری با محوریت معرفی بهترین تجربیات موفق شرکت نمایند. کمیته علمی با بررسی موارد ارسالی بهترین ها را به رای داوران خواهد گذاشت و در هفته بهره وری زمینه ای را برای ارایه گروهی از بهترین ها در جلسات کارشناسی فراهم خواهد آورد. بدین ترتیب فرصتی مناسبی برای گفت و شنود جدی و مستمر پیرامون موضوع ملی و پر اهمیت بهره وری ایجاد خواهد شد.
دبیر کمیته علمی جشنواره ملی بهره وری